Mogę śmiało powiedzieć, że odkąd w maju dostałam gofrownicę, chyba uzależniłam się od gofrów. Dlaczego?

Gofry to przepyszny, przepiękny i po prostu fajny sposób na pożywny posiłek. No bo hello? Gofry na śniadanie? Znasz kogoś, kto by odmówił? 😀

Poza tym, dzięki dodatkom, gofry możesz urozmaicać na wiele sposobów.

Moje ulubione dodatki do gofrów owsianych na słodko:

Możesz też zrobić gofry w wersji wytrawnej (bez erytrolu) a jako dodatki podać:

Przepis na gofry owsiane

Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins

 50 g płatków owsianych
 1 jajko
 40 g mleka spożywczego
  łyżeczki proszku do pieczenia
 1 szczypta soli
 1 łyżeczka erytrolu (lub innego słodzika)
 0,50 łyżeczki oleju rzepakowego

1

Płatki owsiane zmiel na mąkę.

2

Zblenduj wszystkie składniki.

3

Piecz ok. 10 min w posmarowanej delikatnie olejem gofrownicy (najlepiej użyj do tego oleju w sprayu).

Ingredients

 50 g płatków owsianych
 1 jajko
 40 g mleka spożywczego
  łyżeczki proszku do pieczenia
 1 szczypta soli
 1 łyżeczka erytrolu (lub innego słodzika)
 0,50 łyżeczki oleju rzepakowego

Directions

1

Płatki owsiane zmiel na mąkę.

2

Zblenduj wszystkie składniki.

3

Piecz ok. 10 min w posmarowanej delikatnie olejem gofrownicy (najlepiej użyj do tego oleju w sprayu).

Gofry owsiane
Nutrition Facts

Serving Size 2 gofry

Servings 1


Amount Per Serving
Calories 305
% Daily Value *
Total Fat 11.6g18%
Total Carbohydrate 37.6g13%
Dietary Fiber 3.5g15%
Protein 14.3g29%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *