Jest taki moment, gdy po prostu ma się ochotę na coś słodkiego bez kompromisów. Bez pełnoziarnistej mąki, bez daktyli i orzechów. Na taką okazję, polecam Wam właśnie te oto pankejki. Mięciutkie, puszyste i przepyszne!

Z czym jeść puszyste pankejki?

Przepis na puszyste pankejki w 10 minut

AuthorKasia

Yields2 Servings

 1 szklanka mąki pszennej (ok. 120g)
 1 szklanka mleka 1,5%
 1 jajko
 2 łyżki oleju roślinnego (np. rzepakowy)
 2 łyżki erytrolu/ cukru/ innego słodzika
 2 łyżeczki proszku do pieczenia

1

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksuj przy pomocy blendera.

2

Smaż beztłuszczowo na nieprzywierającej patelni (1 pankejk = 1 kopiasta łyżka masy).

Ingredients

 1 szklanka mąki pszennej (ok. 120g)
 1 szklanka mleka 1,5%
 1 jajko
 2 łyżki oleju roślinnego (np. rzepakowy)
 2 łyżki erytrolu/ cukru/ innego słodzika
 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Directions

1

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksuj przy pomocy blendera.

2

Smaż beztłuszczowo na nieprzywierającej patelni (1 pankejk = 1 kopiasta łyżka masy).

Puszyste pankejki
Nutrition Facts

Servings 2


Amount Per Serving
Calories 395
% Daily Value *
Total Fat 15.3g24%
Total Carbohydrate 51.7g18%
Dietary Fiber 1.4g6%
Protein 13.8g28%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *