Obecnie w sklepach możemy znaleźć całe mnóstwo różnego rodzaju batonów proteinowych. Niektóre całkiem smaczne – inne trochę mniej. Jednak samodzielnie wykonane batony proteinowe mają nad nimi zdecydowaną przewagę. Dlaczego?

Zalety samodzielnie wykonanych batonów proteinowych:

Przepis na batony proteinowe bez pieczenia

Yields3 Servings
Prep Time10 minsTotal Time30 mins

 60 g masła orzechowego
 3 łyżki płatków owsianych
 ¾ porcji odżywki białkowej (27 g)
 1,50 łyżki syropu klonowego
 2 kostki czekolady gorzkiej
 woda w razie potrzeby

1

Płatki owsiane zmiel na mąkę

2

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki oprócz czekolady.

3

Z powstałej masy uformuj 3 batony i wyłóż je na papierze do pieczenia. Jeśli masa jest zbyt sypka - dodaj odrobinę wody.

4

Czekoladę rozpuść w mikrofalówce, polej nią batony.

5

Batony umieść w zamrażalniku na 20 minut. Przechowuj w lodówce.

Ingredients

 60 g masła orzechowego
 3 łyżki płatków owsianych
 ¾ porcji odżywki białkowej (27 g)
 1,50 łyżki syropu klonowego
 2 kostki czekolady gorzkiej
 woda w razie potrzeby

Directions

1

Płatki owsiane zmiel na mąkę

2

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki oprócz czekolady.

3

Z powstałej masy uformuj 3 batony i wyłóż je na papierze do pieczenia. Jeśli masa jest zbyt sypka - dodaj odrobinę wody.

4

Czekoladę rozpuść w mikrofalówce, polej nią batony.

5

Batony umieść w zamrażalniku na 20 minut. Przechowuj w lodówce.

Batony proteinowe bez pieczenia
Nutrition Facts

Serving Size 1 baton

Servings 3


Amount Per Serving
Calories 229.6
% Daily Value *
Total Fat 13.8g22%
Total Carbohydrate 17g6%
Dietary Fiber 2.4g10%
Protein 9.9g20%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *